luni, 6 iulie 2009

De ce nu se produce si pentru oameni mici?

Sunt foarte suparata, si in acelasi timp dezamagita de producatorii de incaltaminte si imbracaminte de dama din Romania si stainatate.
Ieri am "pierdut" o jumatate de zi pentru a-mi cauta o pereche de sandale speciale, le spun speciale in primul rand pentru ca sunt sandale de printesa si in al doilea rand pentru ca printesa de mine si le doreste de mult.
Vreau sa imi cumpar de mult timp o pereche de sandale Teva, asadar am cautat ieri prin magazinele de articole sport de prin Bucuresti si nimic...doar marimi mari. Marimi pentru non printese 39, 40, 41. Chai ma intrebam cum poate o doamna sa zica ca poarta 40 la picior, eu m-as rusina...
Nici la haine nu stam insa mai bine, modelele de haine care se produc in ziua de azi sunt cele pentru printese voluptoase, ca sa nu zic pentru grase si grasute, adica de la XL in sus XXL, XXXL si asa mai departe.
Cred ca producatorii de haine si incaltaminte ar trebui sa ia in considerare si nevoile doamnelor mai mici de inaltime si care poarta 35 la picior, cele care poarta camasi marimea 36 si pantaloni marimea 24-25, sau XS. Adica haine si imbracaminte MINI cum ar spune o persoana draga mie.

Chiar daca traim, din pacate, intr-o lume a persoanelor supraponderale :( cred ca nevoile oamenilor normali ar trebui luate in calcul.

3 comentarii:

  1. Buna!

    Iti recomand sa iei legatura cu Alin, sa faceti impreuna reclamatii producatoriilor de tzoale si shoshoni... poate chiar sa puneti pe picioare o adevarata campanie la nivel national pe aceasta tema. Mi se pare de-a dreptul revoltator ceea ce se intampla... :)

    Apropo de supraponderali... pentru ei exista magazine de haine "pentru grasi". Poate ar fi o idee de afacere sa deschizi un lant de magazine cu haine "mini", pentru oameni mini...

    RăspundețiȘtergere
  2. Inca, la supraponderali nu am ajuns sa ma incadrez(sau poate da si nu imi dau seama ceea ce e grav, parerea mea!), dar cu siguranta ca sa-mi cumpar ceva de imbracat tre' sa iau mai multe magazine la rand pentru ca sunt pline de haine pentru "silfide", asa ca tine.Tu cum de nu le-ai observat?
    Deci, clar....... io nu va sustin in campania propusa de altu'!(hi,hi,hi)

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Codruta,
    Eu port 40 la picior, uneori chiar 41.
    Asta e, asa m-a lasat Dumnezeu. Am 1,76 m inaltime si sotul meu zice ca daca as fi avut piciorul mai mic probabil nu mi-as fi putut tine echilibrul. Nu mi-e rusine si nici nu ma laud.Doar constat. Mama mea are si ea picior mare si toata viata si-a cumparat papuci mai mici. Din cauza rusinii. Acum are bataturi si picioare chinuite. Consider ca fiecare trebuie sa fie multumit pentru ceea ce are iar cu pantofii ii cautam prin magazine (si eu imi gasesc greu) ne bucuram cand ii gasim, ca un mijloc de a fii fericiti si nu ca un scop in sine in aceasta viata.

    RăspundețiȘtergere