marți, 2 august 2011

Saptamana mondiala a alaptarii

Intre 1 si 7 august va invit sa sarbatorim amondiala a alaptarii. Fac aceasta invitatie pentru ca eu, Codruta, mama de Maria Sofia am avut norocul sa intalnesc oameni deosebiti care m-au ajutat sa-mi hranesc natural fetita cu lapte matern exclusiv pana la 6 luni, iar acum cand Maria are aproape 8 luni "tot tata ii baza" vorba maica-mi.
Am decis asadar sa vad si alte mamici fericite cand isi vad puiul la san si sa promovez, cum pot eu mai bine, alaptarea si purtarea copiilor, exprimarea dragostei noatre catre ei.
Am mentionat si purtarea copiilor pentru ca aseara la Ora de stiri, unde a fost invitata si Roxana Dudus, consilier in alaptrea LLL medicul prezent acolo spunea ca femeile din mediul rural renunta la alaptare pentru ca trebuie sa munceasca campul si nu mai au cum sa-i alapteze. Mi-a venit atunci in munte mamaicile, preponderent de culoare, din Africa, din fotografiile de pe National Geografic care-si poarta cu ele bebelusii. Sunt sigura ca asa a facut si sta stra stra bunica mea si tot asa cand nu exista laptele praf.
Vom sarbatorii astfel:

"Marţi, 2 august, de la ora 17:00, la Arts Concept Cafe, mamele blogger-iţe se întâlnesc!

Şi continuăm cu tăticii:

Joi, 4 august, la Centrul Ceh, începând cu ora 17:00 – 19:00, D-na Dr. Oriana Goleanu va conduce Atelierul „Implicarea tatălui în susţinerea mamei” - un atelier în care se vor dezbate teme importante legate de tranziţia de la viaţa de cuplu la viaţa de părinţi, implicarea tatălui în îngrijirea nou-născutului şi a copilului mic, influenţa relaţiei tatălui cu propriul tată în creşterea copilului şi multe altele. O întâlnire în urma căreia nu numai tatăl, ci întreaga familie va avea de câştigat!

Sâmbătă, 6 august, începând cu ora 17:30 – 19:00, în cadrul Arts Concept Cafe va avea loc întâlnirea cu tema: "Părinţii faţă în faţă cu consultantul de lactație". Mame, taţi şi bebeluşi deopotrivă sunt aşteptaţi pentru a dezbate împreună despre beneficiile alăptării, despre dificultăţile şi împlinirile trăite în perioada alăptării, pentru a-şi oferi sprijin reciproc şi pentru a identifica soluţii şi resurse alături de specialiştii în domeniu care vor dirija discuţia.

Duminică, 7 august, AFI Palace Cotroceni va găzdui începând cu ora 17:30 – 20:00, o nouă întâlnire între părinţi, bebeluşi şi specialişti în consiliere în alăptare cu tema „Vorbeşte-mi despre alăptare”. Te aşteptăm alături de noi pentru a duce mai departe un mesaj pozitiv şi puternic despre alăptare: Fiecare mamă poate!


Săptămâna alăptării este săptămâna în care toţi cei care ştim cât de important este laptele matern pentru copiii noştri sărbătorim şi încurajăm acest act minunat! Alătură-te nouă, opinia şi experienţa ta este importantă!"

Organizatori: Hands Across Romania şi Asociaţia pentru Naştere Naturală şi Alăptare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu